Eerste afspraak

In de aanloop naar uw eerste bezoek aan de praktijk vragen wij u rekening te houden met het volgende:

  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee en uw verzekeringspas.
  • Gebruikt u medicijnen, dan is het belangrijk dat u hiervan een overzicht kunt overhandigen.
  • Indien aanwezig, ontvangen wij graag een week van tevoren uw dossier met röntgenfoto’s.
  • Digitale röntgenfoto’s mag uw vorige tandarts naar u mailen en u kunt deze mail met inhoud naar ons door mailen . Mailadres: [email protected].

Hoe ziet de eerste afspraak eruit?        
Wij vragen u 10 minuten eerder aanwezig te zijn voor uw eerste afspraak. De assistente kan u dan inschrijven en u heeft tijd voor het invullen van de gezondheidsvragenlijst.

De tandarts nodigt u vervolgens uit voor de controle welke wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek, waarin u uw wensen en verwachtingen kenbaar maakt. Daarna wordt de staat van uw gebit zorgvuldig in kaart gebracht en gecontroleerd. Indien uw bestaande röntgenfoto’s ouder zijn dan 2-3 jaar, worden er opnamen gemaakt. De tandarts kan een reden zien om ook een panoramische röntgenopname te maken. Dit wordt met u besproken.

Aan de hand van de controle en röntgenfoto’s bespreekt de tandarts met u de staat van uw gebit. Indien gewenst kan de tandarts een behandelplan en kostenoverzicht voor u opstellen en deze direct of tijdens een vervolgafspraak met u bespreken. Indien er verder geen bijzonderheden zijn, stemt u gezamenlijk de termijn af van de periodieke controle.

Wat kost een controle afspraak de eerste keer?
Tijdens de eerste afspraak kunnen (minder kan dus ook) de volgende kosten in rekening worden gebracht:

NB: indien uit de eerste controle blijkt dat er een uitgebreid plan opgesteld dient te worden, wordt er ipv C11, code C28 of een deel daarvan in rekening gebracht (Opstellen behandelplan a €108,53). Dit plan met eventueel meerdere behandelopties krijgt u dan toegestuurd.

C001 Consult ten behoeve van een intake €46,91
X21 Orthopantomogram (overzichtsfoto) OPTIONEEL €74,07
2x X10 Bitewing (foto) à €17,28 €34,56
Totaal incl X21 €155,54